Syngap lint kleinHet Syngap-lint is ontwikkeld door leden van Syngap Global Network en is in 2017 ontworpen door een lid van de Syngap-familie. De zus van Virginies McNamar heeft het aan de Syngap-community geleverd voor gratis gebruik door iedereen.

Waarom zebrapatroon?

"Als je het geluid van hoeven hoort, denk dan aan paarden, niet aan zebra's."

Deze zin wordt tijdens hun opleiding aan medische studenten onderwezen. In de geneeskunde wordt de term 'zebra' gebruikt in verwijzing naar een zeldzame ziekte of aandoening. Artsen wordt geleerd aan te nemen dat de eenvoudigste verklaring meestal correct is om te voorkomen dat patiënten verkeerd worden gediagnosticeerd met zeldzame ziekten. Artsen leren gemeenschappelijke voorwaarden te verwachten. Maar veel medische professionals lijken te vergeten dat er "zebra's" bestaan en daarom kan het krijgen van een diagnose en behandeling moeilijker zijn voor patiënten met zeldzame aandoeningen.
Waar staan ​​de kleuren voor?
Veel voorkomende ziekten hebben hun eigen bewustzijnskleuren. Deze worden gebruikt voor logo's, linten, websites en bewustmakingsdagen.

Welke kleuren zijn er gebruikt en waarom?

Groen - staat voor neurologische ziektes. De neurologische problemen die door SYNGAP1-mutaties voorkomen, beïnvloeden onze Syngap-kinderen elke dag

Paars - is de officiële kleur voor epilepsie. Purple Day is over de hele wereld bekend. De meeste Syngap-kinderen lijden aan epileptische aanvallen. Deze zijn moeilijk te behandelen en maken van leren en memoriseren een enorme uitdaging voor onze kinderen.

Blauw - staat voor autisme. Veel van de kinderen met Syngap krijgen een diagnose over het autismespectrum.